MOTOROPLEIDING

Ervaar wat motorrijden met je doet!

Motorrijden is de afgelopen jaren erg populair geworden. Steeds meer mensen ontdekken de ideale combinatie van vrijetijdsbesteding en vervoer.
Leren motorrijden is echt een unieke ervaring waar je geen spijt van krijgt!

Als jij ervoor wil gaan ben je bij Blinker van harte welkom!

De instructeur

Ruud Oudejans is naast bevoegd rij-instructeur ook KNMV-gediplomeerd motorrij-instructeur (KGI). KGI’ers zijn zelf bevlogen en enthousiaste motorrijders.

Ruud leert jou op een prettige, professionele wijze aan de hand van een gestructureerd lesplan alle ins en outs van het motorrijden.

“al het mogelijke trek ik uit de kast om jou verkeersveilig op te leiden, ik ben me bewust van mijn verantwoordelijkheid”

A-kwaliteit lesmotor

De lessen worden gegeven op een A-kwaliteit lesmotor. Een wendbare, lichte motor waar iedereen een juiste zithouding op kan vinden. Kijk eens op internet naar de Kawasaki Z650 model 2020 en vergelijk deze eens met andere veel hogere en zwaardere lesmotoren. Met deze motor swing je een stuk simpeler door de verplichte oefeningen en is een wegrit genieten met een grote G.

Eén op één rijles

Rijschool Blinker geeft één op één rijles. Dit staat garant voor een intensieve begeleiding waar alleen jij centraal staat. Er is ruimte voor persoonlijke aandacht waardoor de opleiding beter, sneller en veiliger verloopt.

Dit betekent dat er direct bijgestuurd kan worden waar nodig. Er zijn minder lessen nodig waardoor je goedkoper uit bent.

Vorderingen en aandachtspunten worden na elke les genoteerd en kunnen in alle rust nagelezen worden in een digitale omgeving. Zo weet je altijd waar er nog winst te halen is en wat je nog voor jezelf kan voorbereiden voor de volgende les.

De les

Er wordt gevolgd op de motor niet met een auto. We zijn per slot van rekening motorrijders en rijden door weer en wind. We hebben goed of heel goed weer.

Natuurlijk maken we wel gebruik van alle gemakken die er tegenwoordig op de markt zijn.

Zomers bij hoge temperaturen rijden we met koelvestjes en als het kouder wordt met elektrisch verwarmde jassen van Gerbing, goede regenkleding en handvatverwarming.

Alles in bruikleen voor een optimale rit.

Kleding

Bij Blinker is alles op schoenen na aanwezig om veilig en correct te starten met je opleiding. Jassen, broeken, helmen, veiligheidshesjes en handschoenen. Hier kan je gratis gebruik van maken. Alleen schoenen / laarzen moet je zelf regelen. Dit moeten enkelhoge schoenen zijn omdat het CBR dit (terecht) verplicht. Belangrijk is dat je hier al tijdens het lessen aan went.

Samenwerking met NIWA / VoordeelHelmen

Wil je liever in je eigen outfit lessen of een nieuwe of goede gebruikte motor kopen? Neem dan even een kijkje op de site van onze partner NIWA motoren of Voordeelhelmen. Daar vind je een breed assortiment kleding en helmen met voor Blinker cursisten mooie aanbiedingen.

Lestijden en werkend Nederland

Omdat niet iedereen even veel tijd heeft wordt de les in overleg met jou buiten de reguliere kantoortijden ingepland. Wij passen ons aan. Op zondag lessen is voor de motorcursisten ook gewoon mogelijk.

ready to drive?

Toerritten

Ruud is zelf een toerrijder in hart in nieren. Hij zet zelf de mooiste toeren uit in Nederland, maar ook in het buitenland.
Wil je een keer mee? Hou de website in de gaten!

Het motorrijbewijs

Natuurlijk kan je niet wachten om te starten als echte liefhebber. Als je achttien bent wil je gelijk beginnen. Alleen door Europese regelgeving moet je dan trapsgewijs alle categorieën doorlopen wil je uiteindelijk rijbewijs A, het “zware” rijbewijs in bezit krijgen.

Dat kan sinds 2018 een stuk sneller zonder dat je steeds weer opnieuw examens moet doen. Als je start als je éénentwintig bent dan les en je rijdt af op een categorie A motor in plaats van op een A1 of A2 motor. Je doet dan drie examens (avb /avd en een theorie examen) en krijgt als deze allemaal voldoende zijn een rijbewijs met code 80 erop. Dat betekent dat je na het behalen van het rijbewijs twee jaar lang op een 35kW motor mag rijden of op een zware driewieler (>15kW) . Na die twee jaar wordt code 80 automatisch verwijdert van het rijbewijs en mag je vanaf dan op alle soorten motoren rijden.
De code wordt er ook afgehaald als je al eerder 24 wordt.

Rijschool Blinker geeft alleen les aan cursisten vanaf 21 jaar en ouder.

 

KNMV gediplomeerd

  • A instructeur (motor)
  • KNMV instructeur (KGI)
  • AM instructeur (bromfiets)     
  • B instructeur (auto)

Proefles? Vraag het hier eenvoudig aan

Wil je liever even bellen?

06 16 09 61 51

Via dit formulier vraag je eenvoudig een proefles aan. Andere vragen zijn ook welkom!